Skip to content

Competiție de Îmbunătățirea Proceselor

By Office Depot | | 0

Echipa de Process Improvement s-a gândit să înceapă primăvara într-un mod energic. Prin urmare, toți angajații din centrul nostru au fost invitați să participe la o competiție unică, ce a avut loc între 3 și 7 martie.

Motivele ce au stat în spatele acestei decizii au fost dorința de aliniere la strategia globală a Companiei,  cea de a lansa provocarea către angajați în ceea ce privește îmbunătățirea unui proces, precum și crearea unui mod de a gândi orientat în această direcție.

Am avut 36 de echipe participante, care s-au întrecut în inovație și logica pentru a câștiga marele premiu. Concursul a avut trei etape. În prima, participanții au trebuit să rezolve exerciții de logică și jocuri de Tangram; a doua etapă i-a încurajat să aplice noțiuni de structurare a sarcinilor pentru a completa jocul 5S într-un timp record; ultima rundă, și cea mai dificilă, a vizat ultimele trei echipe rămase în concurs. Acestea au primit sarcina de a cumpăra cinci produse surpriză din hipermarketul Auchan, contra cronometru. Vă spunem doar atât: nu a fost o cursă ușoară. Concurenții au dat dovadă de ingeniozitate, strategie, viteză și determinare.

Întregul eveniment a fost “condimentat” cu premii tentante: locul întâi a fost recompensat cu un team building all inclusive la Răchițele, locul doi cu o cină pentru întreaga echipă, iar locul trei s-a bucurat de un prânz delicios la restaurantul Marty.

Pentru a vă face o idee despre cum au decurs lucrurile, am inclus mai jos câteva impresii ale concurenților câstigatori și nu numai.

“A fost o competiție interesantă și captivantă și mi-a plăcut că s-a desfășurat pe parcursul unei săptămâni întregi, ce ne-a menținut ridicat nivelul de competitivitate. Jocurile au fost de o bună calitate.  În concluzie, organizarea a fost bună iar posterele din zona lifturilor au fost de bun augur.” (Mihai Spiță)

“Mi-a dat un sentiment de unitate, ne-am comportat ca o echipă adevarată și ne-am distrat.” (Ioana Dascalopol)

“Cred că a fost grozav, activ, a implicat întreaga mea echipă, a fost chiar și dificil la un moment dat, dar mai ales a fost original. Mi-au plăcut unele jocuri precum Tangram și cursa la Auchan. Aș vrea să fie mai multe competiții de acest gen.” (Ștefania Indrei)

“Consider că această competiție a reușit să trezească în cadrul echipelor spiritul competitiv. A fost un proiect în care cuvântul de ordine a fost logica/gândirea, iar fiecare concurent s-a străduit să ofere ce are mai bun pentru a-și reprezenta cât mai bine echipa.Premiile au fost consistente, reușind să mobilizeze oamenii, organizarea exemplară, iar organizatorii foarte implicați în ceea ce privește bunul mers al concursului. Sper că acest eveniment va deveni o obisnuință în cadrul companiei noastre, pentru că, în opinia mea, a avut un succes enorm.” (Andrei Olariu)

“Concursul a fost antrenant și diferit față de celelalte susținute în SSC. A fost motivant și a avut jocuri de logică ingenioase. Nu premiile au fost cele mai importante (deși abia aștept să merg la Răchițele :-)) ci fiorul oferit de complexitatea competițiilor. Vă mulțumesc și aștept cu nerăbdare mai multe concursuri de acest gen.“ (Andreea Man)

“Cred că această competiție s-a bucurat de o abordare inovativă față de ceea ce însemnă dezvolatarea unui proces. Provocările au fost diverse, interesante și amuzante în același timp. Sistemul de notare a fost de asemenea precis și corect pentru toată lumea. Premiile au fost foarte motivante și au deteminat fiecare echipă să se implice, să își dedice productiv timpul și să gândească original. Și să nu uităm că am …CÂȘTIGAT. Mulțumesc! :-)” (Oana Petrescu)

“A fost o bună oportunitate de a interacționa și cu ceilalți colegi, din alte departamente. A fost un proiect amuzant și original. “ (Alexandra Iacob)

“Concursul a scos la iveală latura competitivă a fiecaruia și premiile au reprezentat un bun stimulent.“ Cătălina Prunduș

0 comentarii on Competiție de Îmbunătățirea Proceselor

Tell us what do you think.

Nu sunt comentarii la acest articol

Add a Comment

Fill in the form and submit.