Skip to content

Poveste de iarnă cu renovări extreme

By Office Depot | | 0

Când iarna începuse să-şi intre în drepturi, zăpada aşternută anunţa sosirea sărbătorilor, iar frigul îndemna pe toată lumea la hibernare, în centrul Asociaţiei Familia Regăsită (AFR) Cluj-Napoca era mare agitaţie. Jucării de pluş, caiete, cărţi, creioane colorate, căni, farfurii, haine sau piese de mobilier… obiecte peste care trecerea timpului şi-a lăsat amprenta îşi luau rămas bun de la copiii care le-au folosit atâta vreme. Zâmbetul, însă, era pe buzele tuturor. Toată lumea ştia că lucrurile nu vor rămâne aşa…

Ca prin minune, a doua zi, dis de dimineaţă, o echipă de muncitori calificaţi, cu o vastă experienţă în ceea ce priveşte restaurarea clădirilor cu valoare istorică şi contrucţia din temelii a zeci de cartiere rezidenţiale, a început lucrările la cel mai ambiţios proiect imobiliar de până atunci… Ahhh… să nu uităm! Dacă printre cei care citesc acest articol sunt şi persoane care nu au reuşit să ghicească despre ce echipă de muncitori era vorba, putem să vă dezvăluim numele lor, în cazul în care sunteţi interesaţi de o viitoare colaborare: echipa de caritate a Office Depot (sau Office Depot Charity Board)! Să mai spunem şi că totul începuse din dorinţa lor de a schimba calculatoarele existente în centrul AFR.

După ce terenul a fost pregătit şi fiecare cunoştea sarcinile ce i se cuvin, a început partea colorată a lucrării: trafaletul sau pensula nu aveau niciun secret pentru meseriaşii cărora  le-au cazut pe rând victime uşi, pereţi, tavane sau scaune. De menţionat ar fi şi faptul că vopseaua ce a ajuns pe hainele lor era suficientă pentru vopsirea unei camere, cel puţin. Pentru bunul mers al proiectului, s-a apelat la serviciile unor fini cunoscători în ceea ce înseamnă tâmplărie, instalaţii sanitare, gresie şi faianţă, iar de data asta chiar ne referim la meseriaşi adevăraţi. Oboseala, micile răni sau uşoarele accidente suferite nu au fost luate în serios; din contră, au fost tratate cu amuzament şi au reusit chiar să-i încarce cu energie pe toţi cei care au luat parte la întreaga acţiune. Astfel, timp de o săptămână, centrul AFR a devenit al doilea loc de muncă pentru voluntari – un loc de muncă unde veneau cu plăcere, ştiind că fiecare obiect reparat, perete vopsit sau dulăpior schimbat aducea o imensă bucurie în inimile copiilor ce urmau să aibă parte de ele.

Cu câteva zile înaintea sărbătorilor de iarnă, echipa de caritate a Office Depot a reuşit – cu ajutorul banilor proveniţi din vânzarea calculatoarelor vechi ale companiei, al fondurilor strânse în urma cupei de fotbal şi de tenis şi al petrecerii de caritate cu ocazia împlinirii de către companie a 5 ani de prezenţă în România – finalizarea proiectului ¨Renovarea extremă a centrului AFR¨. Eforturile tuturor voluntarilor au fost pe deplin răsplătite de bucuria care se putea citi pe faţa fiecărui copil. Puteţi vedea filmul întregii operaţiuni aici.

Etichete:

0 comentarii on Poveste de iarnă cu renovări extreme

Tell us what do you think.

Nu sunt comentarii la acest articol

Add a Comment

Fill in the form and submit.