Skip to content

Cu o mână de ajutor, ajutăm vieţi

By admin | | 0

În urma câstigarii unui grant din partea fundatiei europene Charity for Children a Office Depot (European Charity for Children Foundation, ECFCF), Office Depot Service Center a încheiat un parteneriat pentru un an cu Fundaţia Română pentru Copii, Comunitate şi Familie (FRCCF, www.frccf.org.ro). Scopul acestei colaborări a fost în concordanţă cu misiunea FRCCF de a sprijini copiii vulnerabili şi marginalizaţi, pentru a creşte într-un mediu familial sigur şi pentru a avea acces la educaţia şi serviciile medicale atât de necesare.
Prin acest proiect desfasurat sub motto-ul „Cu o mâna de ajutor, ajutăm vieţi” ne-am propus să creştem calitatea vieţii copiilor din două centre ale FRCCF din Cluj-Napoca. Boris Wouters, Director General al Office Depot Service Center, explică: „Din nefericire, unii copii din această ţară nu au parte de lucruri simple cum e accesul la hrană, caldură sau educaţie, lucruri de care alţi copii se bucură în fiecare zi, fără greutăţi. E important pentru noi să îi sprijinim pe aceşti copii defavorizaţi, pentru că astfel putem să schimbăm lucrurile în bine, de la om la om, şi să oferim ceva valoros înapoi comunităţii”.

Implementarea proiectului a început în martie 2011 şi s-a încheiat în martie 2012. Colaborarea a presupus două direcţii:

  • Printr-o donaţie de 11.000 de euro din partea Charity for Children, Office Depot Service Center a contribuit la oferirea unei mese calde pe zi copiilor care au frecventat centrele comunitare „Every Child” şi „Dumbrava” din Cluj-Napoca. Suma este echivalentul a 5.000 de mese calde, iar pentru majoritatea copiilor din grupul ţintă, masa primită la FRCCF era cea mai importantă masă a zilei. Satisfacerea acestei nevoi fundamentale a fost premisa pentru oferirea altor servicii, cum ar fi programele „şcoala după şcoală”, consiliere psihologică, monitorizare şi consiliere în familie, orientare profesională, activităţi de socializare şi dezvoltare personală, cursuri de artă şi de dans, activităţi sportive etc. Ridicând ştacheta în voluntariatul corporatist, angajaţii Office Depot Service Center se implica direct în sustinerea acestei cauze. Astfel, în fiecare saptamâna, 4 angajati ai Office Depot au vizitat fiecare centru, pentru a ajuta la servitul mesei şi pentru a face muncă voluntară cu copiii. Până la finalul proiectului, peste 300 de angajaţi ai Office Depot Service Center au vizitat ca voluntari centrele FRCCF.
  • Campania „Cutia bucuriei”, care a constat în faptul că angajaţii Office Depot au făcut 400 de cadouri de Crăciun copiilor din centrele FRCCF. Office Depot SSC a dat 1 euro pentru fiecare euro strâns de angajaţii săi pentru această iniţiativă, în limita a 4.000 de euro. Pentru a strânge această sumă, angajaţii Office Depot au organizat în septembrie 2011 deja tradiţionala Cupă de Caritate la Fotbal, ajunsă la a treia ediţie, precum şi, în premieră, o Cupă de Caritate la Tenis, la care au fost invitate să participe şi alte companii

0 comentarii on Cu o mână de ajutor, ajutăm vieţi

Tell us what do you think.

Nu sunt comentarii la acest articol

Add a Comment

Fill in the form and submit.