Skip to content

Campania de caritate din 2015. Jurnal de bord

By Office Depot | | 0

Comitetul nostru de caritate, Charity Board, a fost foarte activ și în 2015. Campania de caritate de anul trecut s-a desfășurat sub moto-ul ‘’Hope in motion” și a avut ca beneficiari direcți copiii de la 5 asociații – Căsuța Bucuriei, Asociația Familia Regăsită, AKSZA, Acoperământul Maicii Domnului și Asociația Alfa Grup –, dar și persoane în dificultate sprijinite de alte organizații și instituții.

Iată lista evenimentelor pe care le-am organizat cu și pentru beneficiari:

Charity Party – A fost primul eveniment organizat în acest an; cu această ocazie am lansat în mod oficial campania “Hope in motion”. A fost o seară veselă, cu muzică și dans, în care angajaților Office Depot li s-au prezentat rezultatele campaniei din 2014 și planul campaniei pentru 2015.

Târgul de mărțișoare – În recepția Office Depot am improvizat standuri și am invitat reprezentanți ai asociațiilor să prezinte mărțișoare lucrate manual. Angajații Office Depot au avut posibilitatea să le admire și să le achiziționeze, iar fondurile strânse au revenit fiecărei asociații în parte.

Habitat for Humanity – Angajaților Office Depot li s-a dat ocazia să participe la proiectul de construcție de case pentru familii din medii defavorizate, prin intermediul organizației Habitat for Humanity. Timp de o zi, un grup de 15 angajați au mers pe șantierul din Jucu și au fost implicați în activități precum montarea de schele, placare cu rigips, tencuit.

Walking Month – Office Depot a participat în acest an la competiția Walking Month organizată de către Betfair în colaborare cu Fundația Comunitară Cluj,  în cadrul căreia 10 echipe a câte 3 angajați s-au luptat timp de 4 săptămâni, alături de echipe de la alte companii, pentru a strânge cel mai mare număr de pași efectuați în acest interval. Banii strânși prin achiziționarea unor brățări speciale de monitorizare a pașilor au fost donați Spitalului de Pediatrie din Cluj.

Food Fair – unul dintre cele mai apreciate evenimente organizate în cadrul companiei de către Charity Board. Ca în fiecare an, angajații Office Depot au fost invitați să gătească pentru colegii lor. Tema din acest an a fost “Gusturile copilăriei”. Banii strânși au fost folosiți pentru a organiza o excursie la Alba Iulia cu copiii.

Excursie la Alba Iulia – Voluntarii de la Office Depot au petrecut o zi împreună cu copiii de la Căsuța Bucuriei, Acoperământul Maicii Domnului și AKSZA la Alba Iulia. Au vizitat Cetatea, au participat la ceremonia de schimbare a gărzii, iar la prânz au savurat delicioasele plăcinte ardelenești de la “Mama Luța” din satul Ampoița din apropiere.

Charity Football Cup – un eveniment cu tradiție aflat la a 7-a ediție.  Evenimentul a fost organizat la baza sportivă “Unirea” din Cluj-Napoca. La competiție au participat companii multinaționale din Cluj-Napoca. Fondurile strânse din taxa de participare au fost donate către Căsuța Bucuriei și destinate organizării de activități educative și de ședințe de psihoterapie cu copiii din centru.

SWIMATHON – Office Depot a fost reprezentată de către o echipă de 7 angajați (Swim4Hope) care au înotat cu scopul de a strânge bani pentru achiziționarea a 15 biciclete pentru copiii din programul de artă creativă “HOPE”.

Movie Night – Copiii de la asociațiile beneficiare au fost însoțiți de voluntarii de la Office Depot la cinema la o seară de film și popcorn.

Shoe Box of Joy – Angajații de la Office Depot au fost invitați să pregătească daruri pentru copiii de la asociațiile beneficiare. Echipa Charity Board a postat o listă cu numele copiilor, vârsta acestora și scrisorile copiilor adresate Moșului, iar angajații au avut ocazia să pregătească daruri personalizate pentru fiecare copil. Membrii Charity Board au vizitat și copiii din Spitalele de Pediatrie și Oncologie, i-au colindat și le-au dus daruri.

Concert de colinde – Copiii de la asociațiile beneficiare au fost invitați să cânte colinde și să aducă spiritul Crăciunului angajaților de la Office Depot. În cadrul evenimentului, angajații care au pregătit cadouri în cadrul campaniei de Shoe Box au avut ocazia să le ofere personal copiilor și să petreacă puțin timp alături de aceștia.

Pentru 2016, nu vom încetini ritmul și sperăm să continuăm să aducem schimbări pozitive în viața celor cu care interacționăm.

 

 

Etichete:

0 comentarii on Campania de caritate din 2015. Jurnal de bord

Tell us what do you think.

Nu sunt comentarii la acest articol

Add a Comment

Fill in the form and submit.