Skip to content

Brand Ambassador – Adrian Fogas

By HR | | 0

Astăzi facem cunoştinţă cu Adrian Fogas. Atunci când pui pasiune în tot ceea ce faci nu doar te ajută să fii mult mai entuziast, dar eşti înconjurat de personalităţi diferite de la care poţi învăţa perspective variate. În acest fel Adrian îşi petrece timpul la Office Depot. Mai jos, vei găsi mai multe detalii.

1. Spune-ne mai multe despre tine la nivel personal.

Îmi place mult sportul. Am jucat tenis timp de 8 ani. Am fost la curse pe munţi. Merg la înot aproape în fiecare săptămână. Deci, sunt un mare fan al sporturilor. Nu am prea mulţi prieteni. Am vreo 10 sau 15 dar foarte buni. Îmi place să fiu în jurul oamenilor care au aceleaşi valori ca şi mine şi am prieteni încă de când aveam 5 ani.

2. Spune-ne despre rolul tău în cadrul Office Depot

Momentan, sunt Manager de Operaţiuni pe departamentul de Contabilitate Furnizori – partea de contracte pentru UK, Irlanda, Franţa, DACH şi Belgia. Mai specific, e o mixtură între dezvoltarea oamenilor şi menţinerea operaţiunilor în ordine. Ce am învăţat în cei 10 ani de experienţă, din care 8 ani au fost pe partea de coordonare, a fost că fără oameni nu poţi face nimic. Deci, aici îmi exercit eforturile prin dezvoltarea echipei şi a mea pentru că eu nu pot să mă dezvolt fără ei.

3. Revenind la începutul călătoriei tale în Office Depot, ai putea să ne împărtășești titlul poziției tale de atunci?

Nu aveam nicio idee despre ce aveam să fac. De fapt, eu doar doream să am un loc de muncă. Am absolvit universitatea şi părinţii meu mi-au spus că dacă nu găsesc un loc de muncă într-o lună atunci voi fi obligat să merg acasă sau pot să stau dar nu mă vor mai finanţa. Deci, am fost destul de disperat să găsesc un loc de muncă. Am aplicat şi am avut un interviu cu CFO-ul curent pentru o poziţie de team leader şi am ştiut după 5 minute discutând cu el că nu voi obţine rolul datorită lipsei de experienţă. Dupa discuţie, i-am spus CFO-ului să-mi dea orice poziţie e disponbilă şi voi demonstra că într-un an sunt potrivit pentru o poziţie de leadership. Deci, am fost angajat ca un asistent de proces, apoi promovat ca şi specialist şi apoi după aproximativ 8 luni am fost promovat pentru o poziţie de team leader. Asta s-a întâmplat de fapt, am devenit pasionat de ceea ce făceam şi nu vroiam să merg într-un orăşel mic.

4. Ce îți amintești din prima ta zi la Office Depot? Povestește-ne câteva lucruri despre cum era pe atunci.

Îmi aduc aminte de câteva dintre training-urile pe care le-am avut şi oamenii din UK care au încercat să ne spună ce se va întâmpla. Am început să ne uităm la proceduri şi să începem să avem câteva procese de shadowing în termeni de apeluri şi să începem să ştim sistemul. A fost foarte fain pentru că nu văzusem în timpul studiilor teoria pusă în practică.

Îmi aduc aminte de un moment amuzant atunci când CFO-ul ne-a vizitat şi am stabilit ca la finalul programului de lucru, 10 sau 15 oameni, să ieşim. I-am spus că ar trebui să fie pe terasa din centrul oraşului la ora 19:30. Am uitat despre acest lucru pentru că ne blocasem la ceva rapoarte. Şi cred că a fost ora 20:00 când ne-am amintit că avem întalnirea cu el. Toată lumea a sărit în taxi ca să ajungă la întâlnire şi CFO-ul era deja acolo aşteptându-ne. Oamenii se uitau la el fiidncă era singur la o masă mare. A fost foarte amuzant şi de fiecare dată când vine aici ne aminteşte ca şi glumă că l-am lăsat singur.

5. Care a fost cel mai amuzant moment în rolul curent?

Am ajuns să lucrez cu team leader-ul de pe regiunea DACH şi nu am avut şansa de a lucra împreună înainte. La un moment dat ne-a spus că ea face cheesecake-uri foarte bune. Echipa ei întotdeauna ii cerea să gătească pentru ei în lunile cu rezultate bune. Şi mi-am spus că probabil se dă mare şi aceste prăjituri nu sunt aşa bune. Într-o dimineaţă a făcut cheesecake-uri şi echipa se bătea să obţină ultima bucată. M-a sunat la 10 dimineaţa, 11  şi la ora 12  să vin dar pentru că aveam meeting-uri, nu am putut să merg. Când în final am ajuns, cred că era aproximativ ora 15:00 , mi-a oferit ultima bucată care era cumva ascunsă în frigider împreună cu sosul de caramel. Când am luat prima îmbucătură, a fost aşaaaa de bună. Ea tot continua să vorbească şi nu mă puteam concentra pe ce spunea şi am mâncat-o în vreo 4-5 secunde.

6. Care a fost cea mai mare realizare de până acum?

Cred că în momentul în care am luat decizia să fiu independent şi acest lucru a fost relaţionat cu atributele mele personale. Până la absolvirea facultăţii singurul loc de muncă pe care l-am avut a fost  4 luni în SUA. Această experienţă, cumva, mi-a schimbat personalitatea deoarece noi suntem obişnuiţi să ne fie oferit totul uşor şi a fost o decizie pe care am luat-o pentru a mă concentra pe independenţa mea. Au fost multe provocări din partea părinţilor mei spunându-mi să vin acasă. Dacă mă uit înapoi, acum 10 ani, această decizie a fost una bună. Nu aş vrea să spun că ar fi cea de team leader sau manager deoarece cred că aceasta a fost o reacţie în lanţ a deciziei iniţiale de a fi independent. Cred că m-a dezvoltat ca o persoană.

7. Oferă-ne câteva sfaturi referitoare la cum să reuşeşti în carieră.

Primul sfat pe care l-aş oferi oamenilor ar fi să fie pasionaţi de ceea ce fac. Nu are niciun rost să fii obedient şi să mergi la un loc de muncă care nu-ţi place sau nu îţi aduce valoare adăugată. Dacă te interesează satisfacţie pe termen scurt asta o să şi primeşti. Fie că e vorba de relaţii personale sau loc de muncă, dacă nu există pasiune, în opinia mea, e inutil.

Aş vrea să ofer câteva detalii despre ce înseamnă pasiunea pentru mine. Sunt o persoană competitivă şi cred că acest lucru m-a ajutat în cariera profesională. Apoi cred că decide fiecare de ce persoane doreşte să fie înconjurat şi îmi place să lucrez cu oameni de la care am ceva de învăţat. Nu contează că sunt manageri sau persoane junioare. De asemenea, cred că având modele în Office Depot m-a ajutat să-mi dezvolt şi mai mult pasiunea. Întotdeauna mi-a plăcut să lucrez cu oameni care au aceleaşi valori. Valorile după care mă ghidez sunt integritate, transparenţă (de ex: să comunic cu celelalte persoane) şi empatie. Un alt principiu în care cred este echilibrul între muncă şi viaţa personală. Îmi place să citesc mult şi fac acest lucru încă din clasa a 7-a.  Îmi aduc aminte că am citit despre Brian Dyson, CEO-ul de la Coca-Cola, care a spus că sunt 5 aspecte care sunt importante pentru orice persoană. El făcea comparaţia cu 5 mingi de sticlă pe care le ţii în mână: muncă, familie, sănătate, prieteni şi spirit. Munca este ca o minge de cauciuc – se întoarce înapoi – în timp ce celelalte patru, dacă le scapi pe jos, probabil că nu se vor rupe din prima dar pot avea urme care să rămână pentru totdeauna. Ce trebuie să înţelegem e că lucrând multe ore nu te va ajuta în viaţa personală sau concentrarea doar pe viaţa personală nu te va ajuta în viaţa profesională. Şi cred că acest echilibru muncă-viaţa personală are tentacule asupra empatiei, despre care am vorbit, pasiune şi transparenţă.

8. Care au fost cele mai mari provocări pe care le-ai înfruntat? Cum ai reușit să treci peste ele?

Mintea mea e setată să se uite la provocări şi mă hrănesc cu ele zilnic. Este destul de dificil pentru mine să numesc cea mai dificilă provocare pe care am avut-o până acum. Aş putea, de exemplu, să mă gândesc la faptul că am început un curs MBA acum un an şi cred că e cel mai dificil program la care am participat. Atunci când scrii la lucrarea de licenţă spui că e cel mai dificil examen pe care trebuie să-l dai. Acest MBA a fost destul de provocator la început şi am început să găsesc o oră în fiecare zi pentru a studia lăsând la o parte viaţa personală şi profesională.

9. Spune-ne 3 lucuri pentru care iubești OD.

  • Îmi place atmosfera aici – este o combinaţie perfectă între provocări, distracţie, suport între colegi care face ziua să fie mult mai plăcută
  • Îmi plac posibilităţile pe care compania le oferă în termeni de dezvoltare. Avem o structură în formă de piramidă şi e chiar fain să vezi câte oportunităţi de dezvoltare ai
  • Petrecerile – sunt epice.

10. Care e motto-ul tău?

Bunicul meu din partea mamei este unul dintre persoanele dragi mie. Era o persoană foarte harnică ce lucra în agricultură. Bunicii mei au avut, aşa cum e în filme, o casă în vârful dealului cu o grădină foarte mare. Chiar dacă a fost o persoană simplă, a fost calm şi m-a învăţat multe lucruri de care îmi amintesc de fiecare dată când mă gândesc la copilărie. Una din propoziţiile pe care mi le spunea a fost: ,,Roata se întoarce”. Am încercat să-mi dau seama ce înseamnă şi mi-am dat seama că modul în care eu îi tratez pe alţii la un moment dat se va întoarce la mine. Dacă îi tratez bine, acea persoană mă va trata la fel după o perioadă de timp.

0 comentarii on Brand Ambassador – Adrian Fogas

Tell us what do you think.

Nu sunt comentarii la acest articol

Add a Comment

Fill in the form and submit.